Ο γύρος της πόλης με ποδήλατο

Ο γύρος της πόλης με ποδήλατο

Ο γύρος της πόλης με ποδήλατο

Η Αλεξανδρούπολη είναι ίσως η φιλικότερη πόλη στην Ελλάδα για τους ποδηλάτες. Διαθέτει μεγάλο δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στον αστικό ιστό, το οποίο διαρκώς προσθέτει νέες διαδρομές και αναβαθμίζεται, καθώς και ειδικούς χώρους στάθμευσης αλλά και την κατάλληλη οδική σήμανση σε όλο το οδικό δίκτυο της πόλης. Παράλληλα, η δημοφιλία του μέσου ανάμεσα στους Αλεξανδρουπολίτες έχει την ανάλογη στήριξη από τις επιχειρήσεις της περιοχής, με μεγάλο αριθμό καταστημάτων πώλησης, ενοικίασης και επισκευής ποδηλάτων για κατοίκους και επισκέπτες.


Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες με ποδηλατάδες και αγώνες είναι συνεχείς, τόσο μέσα στην πόλη όσο και τις γύρω περιοχές, στις δασώδεις εκτάσεις που καλύπτουν τη φύση της Αλεξανδρούπολης και προσφέρουν ανεπανάληπτης ομορφιάς φυσικές «πίστες» για mountain bike. Στη διάθεση των ποδηλατών είναι ήδη περισσότερες από 300 ποδηλατικές διαδρομές εντός του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καταγραμμένες από αναβάτες, γενικές ή ειδικές, εύκολες ή δύσκολες, μέσα ή έξω από την πόλη.


Ο καλύτερος τρόπος για να δεις την Αλεξανδρούπολη και να τη διασχίσεις απ’ άκρη σ’ άκρη είναι το ποδήλατο, ειδικά σε μια πόλη σχεδιασμένη να παρέχει τη μετακίνηση με ασφάλεια και ευκολία. Πέρα από το περιβαλλοντικό όφελος, είναι και μία αθλητική δραστηριότητα που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στον περιηγητή της πόλης που κινείται στους δύο τροχούς.


Στον χάρτη μπορείτε να δείτε το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Αλεξανδρούπολης: Δίκτυο Ποδολατοδρόμων Αλεξανδρούπολης