Πώς να έρθετε

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να φτάσετε
στην Αλεξανδρούπολη

Με λεωφορείο

Το ΚΤΕΛ Νομού Έβρου, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια από και προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα χωριά της ΠΕ Έβρου. Στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα δρομολόγια και να επικοινωνήσετε για την κράτησή σας ή οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στο ταξίδι σας.

Πρακτορείο Αλεξανδρούπολης, Βενιζέλου 33

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2551026479

www.ktelevrou.gr

Με αυτοκίνητο

Η Αλεξανδρούπολη απέχει οδικώς περίπου 800 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 300 από τη Θεσσαλονίκη. Ο μέσος όρος ταξιδιού υπολογίζεται, αντιστοίχως, σε 8 και 3 ώρες από τις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε μια διαδρομή που πραγματοποιείται, στο σύνολό της, σε μοντέρνους, νέας κατασκευής αυτοκινητόδρομους. Η πόλη προσεγγίζεται μέσω αυτοκινήτου τόσο από την Τουρκία στα ανατολικά όσο και τις βαλκανικές χώρες από τα βόρεια, μέσω των τελωνείων του Έβρου ή τα δυτικά, μέσω των άλλων εισόδων και των αυτοκινητόδρομων που συνδέονται με την Εγνατία Οδό.

Τιμοκατάλογοι και σταθμοί διοδίων της Εγνατίας Οδού

www.egnatia.eu

Με τρένο

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Hellenic Train συνδέει την πόλη με τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, με τρένα ή λεωφορεία. Αναλυτικές πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της εταιρείας σιδηροδρόμων.

Σταθμαρχείο Αλεξανδρούπολης, Καραολή & Δημητρίου

Πληροφορίες: 2551023298

www.hellenictrain.gr

Με αεροπλάνο

Ο κρατικός αερολιμένας «Δημόκριτος» βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και συνδέει την Αλεξανδρούπολη με εγχώριους και διεθνείς προορισμούς. Η πρόσβαση στον Αερολιμένα γίνεται μέσω της Εθνικής οδού Ε90 που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία και μέσω της Εγνατίας Οδού. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Kρατικός αερολιμένας «Δημόκριτος»

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2551089300 & 2551089305

www.ypa.gr

Με πλοίο

Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εκτελούνται δρομολόγια πλοίων από και προς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο. Για πληροφορίες σχετικά με δρομολόγια και οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση για το ταξίδι σας με πλοίο, μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα του Κεντρικού Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Εμπορικός Λιμένας - ΤΟΛ

Τηλέφωνο: 2551026251 & 2551028463

www.ola-sa.gr