Γαστρονομία
Γαστρονομία
Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά
Η Αλεξανδρούπολη και οι παραθαλάσσιοι αλιευτικοί οικισμοί της διακρίνονται για την ποικιλία και τη φρεσκάδα των ψαριών και των θαλασσινών τους.
Καβουρμάς
Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό κρεατικό του Έβρου και αποτελεί αγαπημένο μεζέ για τους «μερακλήδες».
Τζιγεροσαρμάς
Ένα από τα πιο φημισμένα, «ιδιαίτερα» εδέσματα του Έβρου αλλά και όλης της Θράκης είναι ο τζιγεροσαρμάς.
Λαχανιά
Η παραδοσιακή καλοκαιρινή κουζίνα της περιοχής είχε ως βάση τα φρέσκα λαχανικά. Τον χειμώνα,, οι κάτοικοι διατηρούσαν το κρέας και το μαγείρευαν με διάφορους τρόπους.
Ελαιόλαδο Μάκρης
Η μοναδική ποικιλία ελιάς που καλλιεργείται στη Μάκρη, στον υπεραιωνόβιο ελαιώνα με δέντρα έως και 2.500 ετών, παράγει ένα ιδιαίτερο λάδι.
Γιουφκάδες
Οι «γιουφκάδες» είναι το παραδοσιακό ζυμαρικό της περιοχής του Έβρου.