Τζιγεροσαρμάς
Τζιγεροσαρμάς
Ένα από τα πιο φημισμένα, «ιδιαίτερα» εδέσματα του Έβρου αλλά και όλης της Θράκης είναι ο τζιγεροσαρμάς. Πιάτο που απαιτεί αρκετό κόπο από τον μάγειρα, αλλά ανταμείβει τους λάτρεις του, μοιάζει εξωτερικά με κεφτέ ή σεφταλιά, αλλά παρασκευάζεται με υλικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει, συναντάται σε κάθε εβρίτικη κουζίνα, ειδικά την Άνοιξη.
Η γέμιση περιλαμβάνει, ρύζι, αρνίσια συκωταριά και μυρωδικά, σκεπασμένα με αρνίσια σκέπη. Καθώς οι αρνίσιες συκωταριές είναι διαθέσιμες κυρίως τους ανοιξιάτικους μήνες, αποτελεί σύνηθες πιάτο το Πάσχα, θυμίζοντας γευστικά την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Παρόλα αυτά, θα βρείτε τζιγεροσαρμάδες κάθε εποχή στα περισσότερα εστιατόρια και ταβέρνες της Αλεξανδρούπολης, ως τοπική σπεσιαλιτέ.