Καβουρμάς
Καβουρμάς
Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό κρεατικό του Έβρου και αποτελεί αγαπημένο μεζέ για τους «μερακλήδες», ως συνοδευτικό για το τσίπουρο ή το ούζο. Παρασκευάζεται από ψαχνό κρέας, συνήθως χοιρινό, το οποίο καβουρδίζεται, σιγομαγειρεύεται με ένα μείγμα μπαχαρικών και λίπους και δίνει ένα ιδιαίτερο αλλαντικό που βρίσκεις σε όλη την περιοχή.
Ο καβουρμάς σερβίρεται και ως σαγανάκι, ενώ είναι πολύ δημοφιλής μέσα σε ομελέτες, πιάτο που υπάρχει στον κατάλογο αρκετών καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης, ως πρωινό ή μεζές. Αλλά είναι και κυρίαρχο συστατικό σε πιάτα με όσπρια, πατάτες φούρνου ή οπουδήποτε ένας σεφ με όρεξη και μεράκι μπορεί να τον ανακατέψει επιτυχώς με κόκκινη σάλτσα, κάτι που ο επισκέπτης των εστιατορίων της πόλης θα διαπιστώσει και μόνος του.