Ξεκούραση στα αστικά πάρκα

Ξεκούραση στα αστικά πάρκα

Ξεκούραση στα αστικά πάρκα

Αν και η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη που «αναπνέει» και δεν ταλαιπωρεί τον κάτοικο ή τον επισκέπτη με τη στενόχωρη αίσθηση του μπετόν που χαρακτηρίζει άλλες πόλεις, διαθέτει αρκετά πάρκα που λειτουργούν ως σημεία χαλάρωσης και αναζωογόνησης μέσα στον αστικό της ιστό. Για ένα σύντομο διάλειμμα στην περιήγηση, μια στάση για αναδιοργάνωση ή ξεκούραση από τις δραστηριότητες, οι φροντισμένες νησίδες πρασίνου ανάμεσα στα κτίρια προσφέρουν ιδανική λύση. Αν το Πάρκο Άθλησης και Αναψυχής στον Πλατανότοπο Μαΐστρου, λίγο έξω από την πόλη, φαντάζει μακρινό ή δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να το απολαύσεις, ένα αστικό πάρκο βρίσκεται πάντα κοντά σου.


Εκτός από την περιοχή δίπλα στον Φάρο, όπου ούτως ή άλλως η χαλαρωτική διάθεση είναι εξασφαλισμένη και η βόλτα είναι απολαυστική, περίπου μισό χιλιόμετρο δυτικότερα υπάρχει το Πάρκο «Αργώ», πλάι στο κύμα, όπου έχει στηθεί και το «Κόκκινο γλυπτό Anatasis Delta». Συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση, το Δημοτικό Άλσος όπου βρίσκεται το Πάρκο Προσκόπων, με καφετέρια και παιδική χαρά, είναι μια μεγάλη έκταση πρασίνου και προσφέρεται για βόλτα δίπλα στο Δημοτικό Γήπεδο, ενώ σε μικρή απόσταση, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, βρίσκεται μία ανοιχτή παιδική χαρά με χώρο άθλησης. Λίγο βορειότερα, το «Ξύλινο Πάρκο» μπορεί να ενθουσιάσει τους μικρούς και να ξεκουράσει τους συνοδούς τους.


Στην καρδιά της πόλης υπάρχει το Πάρκο Ακαδημίας επί της οδού Παπαναστασίου, το εξαιρετικό Πάρκο Ανατολικής Θράκης επί της ομώνυμης οδού, ενώ κοντά στη Νέα Παραλία βρίσκονται το Πάρκο Ελευθερίας με τη «Νίκη της Σαμοθράκης» του γλύπτη Δημοσθένη Σωτηρούδη, στην ίδια περιοχή όπου στήνεται το «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» κάθε χρονιά, με εκδηλώσεις και εορταστική διάθεση. Στα βόρεια της πόλης, στα όρια του αστικού κορμού, το Πάρκο Αλτιναλμάζη είναι ένας χώρος που προσφέρει ξεκούραση, παιχνίδι για τα παιδιά, αλλά φιλοξενεί και το Θέατρο Αλτιναλμάζη που αποτελεί πολύ σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη, ενώ στον χώρο υπάρχει και καφετέρια.