Μπάνιο στα Κόκκινα Βράχια

Μπάνιο στα Κόκκινα Βράχια

Μπάνιο στα Κόκκινα Βράχια

Μπορεί η ακτογραμμή του Έβρου, ιδιαίτερα στα παράλια δυτικά της Αλεξανδρούπολης, να προσφέρει σπουδαία σημεία για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, με οργανωμένες πλαζ και μεγάλες αμμώδεις εκτάσεις διαθέσιμες στους παραθεριστές, αλλά υπάρχει μία μικρή παραθαλάσσια λωρίδα που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φυσική της ομορφιά. Τα «Κόκκινα Βράχια», λίγα χιλιόμετρα από την πόλη (περίπου πέντε με δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο) προς τη Νέα Χηλή, δεν είναι μία συνηθισμένη παραλία.


Η σχετικά δύσκολη πρόσβαση αποζημιώνει με το φυσικό κάλλος της ακτής, που συντίθεται από τα κοκκινωπά βράχια που της δίνουν την ονομασία, το -σπάνιο για εβρίτικη παραλία- πετραδάκι που καλύπτει την έκταση μπροστά στο νερό, την εκπληκτική θέα προς τον θαλάσσιο ορίζοντα, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Οι βράχοι, που σε ένα σημείο παρουσιάζουν μία σύνθεση που φτάνει έως και τα δέκα μέτρα, σμιλεμένοι από το Θρακικό Πέλαγος, κόβουν την ανάσα με τους σχηματισμούς τους και τα διαρκώς μεταβαλλόμενα υγρά γλυπτά που φτιάχνουν με το κύμα όπως σκάει επάνω τους.


Τα «Κόκκινα Βράχια» και οι μικροί όρμοι που τα περιβάλλουν, εκτός από τα καθαρά νερά που προσφέρονται για δροσιά και κολύμπι, παρέχουν ένα ιδανικό σκηνικό για φωτογραφίες, τόσο στην επιφάνειά τους όσο και ως κομμάτι του γενικότερου φυσικού τοπίου. Και, φυσικά, αν και πρόκειται για αρκετά επικίνδυνη ενασχόληση, κάποιοι τολμηροί δεν διστάζουν να πραγματοποιούν βουτιές από τα βράχια. Σε κάθε περίπτωση, το φυσικό έργο τέχνης στην παραλιακή ζώνη της περιοχής προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη, ακόμα κι αν πρόκειται για μια βόλτα δίχως την προοπτική του θερινού μπάνιου, σε κάθε εποχή, καθώς τα χρώματα αλλάζουν μέσα στον χρόνο και του δίνουν διαφορετικές αποχρώσεις αναλόγως πότε θα βρεθείς εκεί.