Βόλτα στην πεζοδρομημένη παραλιακή

Βόλτα στην πεζοδρομημένη παραλιακή

Βόλτα στην πεζοδρομημένη παραλιακή

Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει την ωραιότερη παραλιακή βόλτα και φροντίζει να την κάνει ακόμα πιο απολαυστική μετατρέποντας τους παραλιακούς δρόμους σε πεζόδρομους. Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, από τα τέλη Μαΐου έως τον Σεπτέμβριο, η παραλιακή πεζοδρομείται σε πολύ μεγάλο της κομμάτι, από το Δημοτικό Στάδιο έως το Λιμάνι, αλλά και σε άλλους, κοντινούς δρόμους. Έτσι, από τις 8 το απόγευμα έως τη 1 το βράδυ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βολτάρουν στην πανέμορφη παραλιακή άνετα και να τη μετατρέπουν σε σημείο συνάντησης και αποφόρτισης όλο το καλοκαίρι.


Γύρω από τον Φάρο, τον Φλοίσβο, το Πάρκο Αργώ, το Μνημείο της Επανάστασης, σε όλο το μήκος της παραλιακής και τους κάθετους δρόμους τα καλοκαιρινά απογεύματα στην Αλεξανδρούπολη αποτελούν κομμάτι της κουλτούρας της πόλης. Δεν υπάρχει επισκέπτης που να αναχώρησε δίχως να συνδέσει την παραμονή του στην Αλεξανδρούπολη με τη χαλαρή, αναζωογονητική περατζάδα με φόντο το Θρακικό Πέλαγος, τη φωτισμένη, κάθε λίγα δευτερόλεπτα, ως τα ανοιχτά της θάλασσα που βρέχει την πόλη από τον εμβληματικό φάρο.


Η πεζοδρόμηση της παραλιακής είναι μια παράδοση σχεδόν μισού αιώνα, που θέλει το «μπαλκόνι» της Αλεξανδρούπολης να ανήκει στους πεζούς τα καλοκαιρινά βράδια. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται και πλήθος εκδηλώσεων στην πεζοδρομημένη περιοχή, με happenings, μουσική, χορό, δρώμενα, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσες τις βόλτες -αν και τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τη θέα του ηλιοβασιλέματος δίπλα στη θάλασσα και την αντίθεση του απέραντου γαλάζιου με τον χρυσοκόκκινο ουρανό.