Παραλία Μάκρης

Παραλία Μάκρης

Παραλία Μάκρης

Η Μάκρη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα της περιοχής. Με πλήθος επιλογών σε καταλύματα, beach bars, εστιατόρια και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι από τα ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους, φιλοξενεί πλήθος παραθεριστών αλλά και επισκεπτών από όλη τη Θράκη. Βασικότερο στοιχείο έλξης αποτελεί η μεγάλη σε μήκος παραλία της, ανατολικά από το λιμανάκι και κατά μήκος των δύο διαδοχικών φυσικών όρμων που σχηματίζονται περίπου 12 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη.


Το οργανωμένο της κομμάτι μπορεί να εξυπηρετήσει τους λουόμενους για τις βασικές τους ανάγκες σε φαγητό, αναψυκτικά, ξαπλώστρες, ομπρέλες, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι ελεύθερο για τους επισκέπτες. Η ακτή είναι αμμώδης, απλώνεται σε μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και είναι άνετη παρά τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που φιλοξενεί το καλοκαίρι, ενώ το μικρό βάθος των νερών στην ακρογιαλιά την κάνει ιδανική για παιδιά. Η παραλία της Μάκρης («Παραλία Αγίου Γεωργίου») είναι προσβάσιμη τόσο μέσω ιδιωτικών μέσων όσο και με τη δημόσια συγκοινωνία.


Σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία υπάρχει η «Σπηλιά του Κύκλωπα», ένα ιδιαίτερο φυσικό μνημείο που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος πριν, μετά, ή κατά τη διάρκεια του μπάνιου του, για ένα σύντομο διάλειμμα εξερεύνησης και απόλαυσης της θέας από το σημείο.