Δημοτική Παραλία Αλεξανδρούπολης

Δημοτική Παραλία Αλεξανδρούπολης

Δημοτική Παραλία Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Παραλία της Αλεξανδρούπολης (πρώην «Πλαζ ΕΟΤ») εκτείνεται στην παραθαλάσσια ζώνη της πόλης, δυτικά του λιμανιού. Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη επιλογή των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς απέχει λίγα μέτρα από τον αστικό ιστό και αρκετοί την προσεγγίζουν με τα πόδια. Είναι πολύ οργανωμένη, διαθέτοντας υποδομές για την εξυπηρέτηση των λουομένων σε εστίαση, εξοπλισμό και θαλάσσια σπορ.


Η λωρίδα του ενός, περίπου, χιλιομέτρου που βρέχεται από το Θρακικό Πέλαγος μπροστά στην πόλη βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία για την ποιότητα των νερών και των υποδομών της, ενώ με την υπόλοιπη παραλία δυτικότερα («Δελφίνι»), που εκτείνεται έως τα «Κόκκινα Βράχια», φτάνει σχεδόν τα δύο χιλιόμετρα συνεχόμενης ακτής και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών παραμένοντας άνετη για όλους. Η πλαζ είναι προσβάσιμη από ΑΜΕΑ.


Η ανοιχτόχρωμη άμμος, που καλύπτει και τον ρηχό, στα πρώτα μέτρα, πυθμένα, είναι κατά κύριο λόγο «ελεύθερη» για μπάνιο με προσωπικό εξοπλισμό. Όσοι επισκέπτες το επιθυμούν θα βρουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, μίνι-μάρκετ, τουαλέτες, αποδυτήρια στα σχετικά σημεία εξυπηρέτησης. Επίσης, υπάρχουν εστιατόρια, για όσους θέλουν να παραμείνουν στη θαλάσσια αύρα μετά το μπάνιο τους και να γευματίσουν με θέα το απέραντο γαλάζιο.